top of page

Norge anerkjenner Palestina - En viktig seier for palestinernes frihetskamp


Oslo, 22. mai 2024 - Den norske regjeringen kunngjør i dag at Norge offisielt anerkjenner Palestina som en selvstendig stat. Denne beslutningen markerer et betydningsfullt skritt i palestinernes kamp for frihet og selvbestemmelse. Changemaker jubler over anerkjennelsen.


- Dette er på høy tid! Endelig stiller Norge seg på riktig side av historien, og bidrar til en viktig seier i palestinernes frihetskamp, sier Marte Hansen Haugan, leder i Changemaker.


Anerkjennelse av Palestina er noe som mange i Norge har kjempet for i årevis.


- Folk har stått på barrikadene for å si ifra om hvor viktig norsk anerkjennelse er. Statsministerens annonsering i dag er et resultat av at aktivister, organisasjoner og vanlige folk har kjempet dette frem i flere år, sier Hansen Haugan.


Norge har hatt en langvarig diplomatisk innsats og forpliktelse med å fremme fred og rettferdighet i Midtøsten. Selv om regjeringen vil anerkjenne Palestina som selvstendig stat, kan man ikke anse arbeidet for palestinernes selvråderett og sikkerhet som ferdig.


- Det er veldig bra at regjeringen endelig går inn for anerkjennelse av Palestina. Det neste Norge må gjøre nå er å sikre at norske våpenkomponenter ikke inngår i våpen som brukes av det israelske forsvaret mot palestinerne, avslutter Changemaker-lederen.31 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page