Nye nestledere i Changemaker

Redaksjonen – 19.4.2015
Nye nestledere

Nye nestledere

Diego Vaula Foss og Ingrid Holmedahl er valgt som nestledere for Changemaker for året 2015/16. Samtidig klappet Årssamlingen inn Hanne Sofie Lindahl til et nytt år som leder.

- Det er helt fantastisk å få tilliten igjen, sier Hanne Sofie Lindahl, som starter på sitt andre år som leder av Norges største utviklingspolitiske ungdomsorganisasjon.

- I året som kommer skal Changemaker fortsette å utvikle seg, vokse, og være en unik stemme i klimadebatten. Jeg er overbevist om at vi går et legendarisk Changemaker-år i møte, sier hun.

Erfarne nestledere

Hanne Sofie får følge av to nye nestledere, Diego Vaula Foss og Ingrid Holmedahl. Bergenseren Diego har med sine 27 år rukket å lede politisk utvalg for global helse de siste to årene, vært medlem av sentralstyret, i tillegg til erfaring fra studentgruppene i Ås og Bergen.

- Jeg er kjempestolt og gleder meg enormt til det kommende året! Jeg har troen på at Changemaker nok en gang kan vise seg som en uredd stemme, forteller han.

Ingrid Holmedahl er 22 år, fra Høland utenfor Oslo, og har siste året ledet hovedtemakampanjen "Skal vi stanse?". Hun har dessuten erfaring fra sentralstyret, samt politisk utvalg for gjeld og kapitalflukt.

- Jeg er utrolig glad for muligheten til å jobbe med å forandre verden i verdens beste ungdomsorganisasjon, og jeg har troen på at Changemaker kan forandre Norges uansvarlige klimapolitikk i året som kommer, sier hun.

Changemaker har likestilte nestledere, men det kommende året vil de hver for seg ha ekstra ansvar for gjennomføringen av den kommende klimakampanjen og planleggingen av den påfølgende hovedkampanjen, som vil handle om patenter.

Dyktig organisasjon

Nominasjonskomiteen hadde i år innstilt til sammen 45 personer til verv. Neste års sentralstyre vil foruten ledergruppen bestå av: Ane Evenmo, Frøydis Fossli Moe, Synne Wallin Haugen, Alexandra Kensland Letelier, Ingrid Urdahl, Mari Hasle Einang og Embla Regine Mathisen.

Videre er følgende valgt som ledere av politiske utvalg: Hanna-Marie Titland Sørensen (klima og miljø), Thea Crawford Svendsen (fred), Mina Hennum Mohseni (global helse), Tuva Krogh Widskjold (gjeld og kapitalflukt), Håvard Aagesen (handel).