Naja Amanda Lynge Møretrø er ny nestleder i Changemaker!

Åsne Hanto – 9.2.2020

Så glad så Naja ut da ut fikk beskjed om at hun var Changemakers nye nestleder

Si velkommen til våre nye nestleder Naja!

Naja Amanda Lynge Møretrø (23) ble på Changemakers landstyremøte i helgen supplert inn som ny nestleder i organisasjonen.

Naja Amanda Lynge Møretrø fra Kristiansand startet i Changemaker våren 2018 og har bidratt med nye vinklinger på hvordan Changemaker bør være, noe som er viktig i den rollen hun nå går inn i. Hennes engasjement startet da hun var med å arrangere Changemakers sommerleir i 2018. Veien videre var inn i klimautvalget, her bidro hun med å utarbeide kampanjen om klimafordrevne.

Videre ble hun med i sentralstyret høsten 2019 og har bidratt til å løfte diskusjonene og komme med nye perspektiver på sakene vi har diskutert. Det siste året har hun vist et brennende engasjement for Changemaker og vårt prosjekt for en rettferdig verden.

– Ungdommen er framtida, ergo burde vi ha mer å si. For oss som ungdomsorganisasjon er det viktig å få ungdom til å bli engasjert i politiske spørsmål og løfte blikket utenfor våre egne landegrenser, samtidig som vi gir dem handlingsalternativ for å være med å skape en bedre verden, understreker Møretrø.

Fra før av har Naja lang erfaring fra andre organisasjoner og Åpen Folkekirke. Ellers så jobber hun for tiden med å fullføre sin bachelorgrad i samfunnsgeografi på Universitet i Oslo.

Changemakers nye nestleder har klima blant sine viktigste hjertesaker, og kommer med en klar oppfordring til norske politikere:

– Vi unge er lei av voksne politikere som sier "så flott at du er engasjert" uten å faktisk gjøre noe ut av det vi sier. Når flere millioner av unge over hele verden krever mer radikal klimapolitikk for klimarettferdighet og en bedre fremtid, holder det ikke å bare sitte og lytte - vi krever handling, og det haster, sier Møretrø.

– Norge skryter ofte over at vi tar lederskap og er opptatt av menneskerettigheter. Jeg var i Madrid på klimaforhandlingene i FN i desember, og jeg kan vitne om at det ikke alltid er tilfelle. Norge må være mer solidariske og ta vårt historiske ansvar når det kommer til skjeve maktstrukturer og klimaendringer, legger hun til.

Sammen med leder Embla, nestleder Markus og daglig leder Camilla, vil Naja utgjøre Changemakers arbeidsutvalg frem til juli 2020.

Vi tar hvertfall godt i mot Naja og håper dere gjør det samme!

Johanne Moen Jensen blir ny organisasjon- og økonomirådgiver i Changemaker

Behovet for ny nestleder kom etter at Johanne Moen Jensen trakk seg fra sitt verv 23. januar etter at hun ble innstilt til sentralstyret som ny organisasjon-og økonomirådgiver for Changemaker. Johanne har bakgrunn fra økonomi og administrasjon fra Oslo Met og har et sterkt engasjement for Changemaker som hun kommer til å ta med seg videre når hun snart trer inni sin nye rolle! I sin nye rolle vil Johanne overta ansvaret for medlemsoppfølging og lokalgrupper fra Camilla Rodø som 1. februar startet som vår nye daglige leder.