Alt du trenger å vite om sommerleir!

Changemaker Norge – 13.5.2019

Året sommerleir er fylt med spennende innledninger, workshops, aktiviteter og kick-off på klimakampanjen. Bli med på vår sommerleir og bli inspirert med 100 andre ungdommer fra hele landet!

Snart braker det løs! I år får deltakerne på Changemaker sin sommerleir være med på et variert og spennende program. Vi fordyper oss i temaer som krig og fred, aktivisme og klima. Vi er ekstra stolte over å ha fått dyktige innledere til vårt program. Hvis du kommer på vår sommerleir kan du møte:

 • Petter Skauen, fredsarbeider og æres-Changemaker
 • Nancy Herz, aktivist, forfatter, med på å starte Skamløsbevegelsen
 • Petter Gulli, foredragsholder og formidler
 • Kamzy Gunaratnam, varaordfører i Oslo
 • Atle Solberg, forsker med fokus på klimafordrevne
 • Internasjonale gjester som forteller om sin situasjon i deres land

I vårt kulturelle program får du muligheten til å lære nye ferdigheter samtidig som du hygger deg med andre engasjerte Changemakere. Bli med på kurs i tegnespråk, dans, improteater og film! Det blir organiserte sommerleker i pausene. Ta med deg joggeskoene, solkremen og volleyball-skillsa - her blir det noe for alle!

På kvelden kan vi tilby underholdning av øverste hylle.

Me and the Julios er et ambisiøst Oslo-rockeband som de siste årene har gjort seg til et kjent navn i de unge musikkmiljøene rundt om i landet.
Sofie Frøysaa er komiker og feminist. Len deg tilbake og nyt en morsom og aktuell stand-up!
På lørdag blir det åpen scene med stor takhøyde, lav terskel og en god porsjon humor.

Under programmet finner du mer informasjon, Facebook-arrangement og påmeldingsskjema.

Her ser du årets program i sin helhet:

Facebook

Trykk at du skal på vårt Facebook-arrangement, og få jevnlige oppdateringer frem mot sommerleir.

Påmelding

Her finner du påmeldingsskjema. Påmeldingssfristen går ut 9. juni, så skynd deg!

Priser:

Medlemmer kr 800,-
Ikke-medlemmer kr 1200,-


Praktisk informasjon om sommerleir!

Sommerleir nærmer seg med stormskritt, og vi er gleder oss masse til å lage tidenes sommerleir til deg og 100 andre deltakere! Her vil du finne det du lurer på.

Reise:

Vi setter opp buss fra Oslo Bussterminal. Bussen drar fra Bussterminalen kl. 12:00. Reisen til Utøya tar ca. 45 minutter. Bjørn Kristian Danbolt og Knut Rosmo er reiseledere på bussen. Disse kan kontaktes på tlf 92290263 (Bjørn Kristian) eller 99440094 (Knut).

Reisen til Oslo må du organisere selv. Hør med ditt lokallag om å få dekket reise! Når vi kommer frem tar vi båten ut på øya, dette tar ca. 10 minutter.

Hjemreisen er på søndag, da har vi to busser som drar fra landsiden kl. 14:30. Bussene er fremme på Bussterminalen senest 15:30. Herfra kan dere organisere egen hjemreise.

Dersom du trenger å få tilpasset egen reise, fordi du enten bare skal delta på deler av leiren eller på grunn av andre årsaker, så ta kontakt med una@changemaker.no

Vi kan sette opp ekstra båtturer utenfor de fastsatte båttidene, dersom det blir slik at noen kommer senere.

Det er enklest å komme seg til Utøya med bil, men det er også enkelte ruter til utøya. Sjekk ut hvilke busstider du kan ta på https://www.brakar.no/.

Båttider:

Det blir enkelte fastsatte båttider som er tilpasset når foredragene på leiren er. Dersom du kommer eller drar utover disse fastsatte båttidene, på grunn av f.eks. busstider, er det mulig å sette opp en ekstra båt.Fra Utøya til Landsiden

Fra Landsiden til Utøya

Båt 1

Kl. 09:10

Kl. 09:30

Båt 2

Kl. 11:40

Kl. 12:00

Båt 3

Kl. 15:40

Kl. 16:00

Båt 4

Kl. 18:30

Kl. 18:50

Soving:

Hvem som helst kan ta med eget telt og sove på leirplassen. Utøya har et visst antall innesoveplasser, ca 100. Man sover på 6-, 4-, eller to-mannsrom. Vi skal gi alle muligheten til å sove inne, dersom de ønsker dette.

Det sendes ut et skjema per e-post til alle deltakerne før leir angående innesoving. Der vil det være mulighet til å fylle inn informasjon angående hvem man ønsker å dele rom med eller andre preferanser en måtte ha.

Pakkeliste:

Du må huske å ha med deg de viktigste tingene på leir! Her kommer en nyttig liste:

 • Sovepose
 • Pute
 • Liggeunderlag og telt (dersom du sover utendørs)
 • Toalettsaker
 • Håndkle
 • Myggspray og solkrem
 • Nødlader
 • Klær til all slags vær (husk å sjekke værmeldinga!)
 • Badetøy/treningstøy
 • Skriveblokk og noe å skrive med
 • Noe hyggelig (Uno-kort, Yatzy, kamera, en bok, etc ...)

Dersom det er andre spørsmål, ta kontakt med sommerlerisjef Una på una@changemaker.no. Denne siden vil oppdateres dersom det legges ut mer nyttig informasjon.