Magasin

Julegaver som (ikke) varmer

01.12.2016

Å gi noe til en man er glad i varmer begge veier. Dessverre varmer de fleste gaver jordkloden også. Vi guider deg gjennom julegaveforberedelsene.

Gråpapir og hyssing til innpakning

Julen er over oss igjen, og mye glede venter. Det gjør også et enormt forbrukspress. Med denne guiden gjør du julestria litt enklere, litt hyggeligere og litt mer bærekraftig.

Besteforeldre: Changemakers strikkavotter

Her har du en sjanse til å sjarmere gamlisene i senk, og i tillegg få de til å reklamere for Changemaker på arenaer vi vanligvis ikke når ut til! Det er ikke bare ulla som varmer, men også all kjærligheten du legger ned i arbeidet. Her finner du strikkeoppskrift.

Pris: 50-100 kr

Bror: Second hand genser

Visste du at hvis du kjøper en brukt genser istedenfor en ny så sparer du miljøet for 8 kg co2? Fretex og andre bruktbutikker er fylt med kule klær som både gjør deg hipp og miljøvennlig. Kanskje åpner du øynene for en ny verden for brodern?

Pris: 100-400 kr

Søster: Menskopp

På 10 år bruker jenter i snitt rundt 3 600 bind og tamponger. Har du tenkt på at det ikke bare er dyrt, men også miljøfiendtlig og ikke så særlig bra for kroppen? Mensenkopp er sunnere, enklere, mer økonomisk og miljøvennlig! Mensenkoppen varer i 10 år, og i løpet av den tida har du spart 5 471 kroner! Sjukt!

Pris: 299 kr

Mor og far: Solcellelampe

Solcellelampa er et kraftverk, taklampe, lommelykt og mobillader i ett. Perfekt når man skal lese bøker ved peisen eller skal på skitur og gjerne skulle hatt lys og mobillader. For hver lampe du kjøper støtter du Kirkens Nødhjelps prosjekter som innebærer å utvikle moderne solcelleteknologi som er viktig i solrike områder uten strømnett. Den koster litt, men hva med å spleise med andre i familien?

Pris: 599 kr

Kjæreste: Gavekort på opplevelser

Jepp, classy, men en vinner. Her er det mye man kan velge i. Kino, teater, opera, konsert, hjemmelaget middag eller ei litta massasje. Det er bare kreativiteten som setter grenser. En slik gave sparer miljøet, og er mye bedre for forholdet enn noe materielt. Vinn-vinn?!

Pris: 0 kr og oppover

Bestevenn: Ansiktsskrubb

Kjempeenkelt og billig! Deilig når huden blir tørr og uren på vinteren. Bland 7 dl sukker med 2 dl olivenolje. Tilsett saft fra en sitron og rasp skallet av tre sitroner. Bland godt sammen og dryss over en teskje vaniljepulver til slutt.

Pris: 50-100 kr

(Tinder)daten: Symbolske kondomer

Skal du møte din nye flørt i disse juletider, og har lyst til være gavmild? Hos Kirkens Nødhjelp kan du kjøpe symbolske kondomer, som vil si at du ikke får de selv, men er med på å støtte hiv-prosjekter. Vi oppfordrer selvfølgelig til å kjøpe ekte kondomer også hvis det trengs. Denne gaven kan faktisk redde liv, og kanskje daten din også?

Pris: 90 kr