- Jeg elsker å jobbe med ungdommer

Åsne Hanto – 27.11.2018

For Camilla har veien inn i Changemaker vært lang, men desto mer har hun i bagasjen. Møt vår nye organisasjonsrådgiver, som brenner for ungdomsarbeid.

Okei, så fortell meg litt om deg selv.

Altså det begynte en dag, i Trondheim, da dette lille barnet kom til verden, med hele familien samlet rundt i ydmykhet for å overvære fødselen til dette mirakelet av et barn. Hehe, neida.

Joda?

Neida. Jeg er fra Trondheim, liker å reise, trene, være aktiv, elsker å sykle. Sykler over alt. Har vært i forsvarets sanitetsavdeling.

Forsvaret? Hvordan går det overens med å jobbe i en organisasjon som jobber for fred og mot krig?

Altså jeg jobbet jo i saniteten, så mitt oppdrag i felt ville vært å hjelpe alle sårede, både våre egne og motstanderen sine soldater. Jeg har alltid ønsket å jobbe med mennesker og det var derfor jeg valgte saniteten. Det jeg angrer mest på er at jeg ikke gikk befalskolen, men min øverstkommanderende kom til meg en dag med en mappe om FN og sa “Du, Camilla, du er jo en idealist. Det er her du burde vært”. Det er engasjementet for mennesker som fikk meg til å ville jobbe i Changemaker. Men det har vært en lang vei dit.

Hva mener du?

Etter forsvaret tenkte jeg lenge på hvordan jeg kunne komme meg dit i yrkeslivet at jeg kunne jobbe med mennesker. Så jeg flyttet først til Bergen og tok et årsstudie i psykologi. Jeg skjønte fort at psykologi gikk for tett på mennesker, at jeg er for følsom til å kunne høre alle sine lidelser hver dag. Så flyttet jeg til Trondheim og tok statsvitenskap, og det ble for teoretisk igjen. Så tok jeg noen fag om utvikling og samfunnsgeografi, med utveksling i Sør-Afrika, og der opplevde jeg at jeg traff riktig. Så jeg tok master i statsvitenskap med casestudie i Sør-Afrika, jobbet litt for SOS Barnebyer, Røde Kors, dro til Nepal som ungdomsdelegat der og nå er tiden kommet for å jobbe i Changemaker.

Wow. Du har fått til helt utrolig mye på så kort tid.

Synes du det? Haha, jeg tenker at jeg ikke har fått til nok. Nå har jeg bestemt meg selv for å gi meg selv nye utfordringer hele tiden. Som å bli kjent med noen nye hver dag, lære å stå på hodet i yoga og et nytt språk eller gå på alle arrangementer jeg planlegger å gå på, du vet, sånne som du ofte stikker deg unna fordi du bare ikke gidder eller ikke følte for det.

Så hvorfor vil du jobbe i Changemaker?

Her får jeg muligheten til å bygge folk, gjøre dem dyktige og se dem vokse. Og så er det spennende å jobbe med verving og hvorfor folk burde velge Changemaker fremfor andre organisasjoner. Og så tror jeg dette er et sted jeg kan bidra med viktig erfaring og som kan gi meg mye viktig erfaring.

Så la oss bli litt bedre kjent med deg, nå, for du er jo mer enn bare karrieren din. Hva er det rareste du har gjort?

Rareste? Altså, det er vanskelig.

(lang tenkepause)

Jeg betalte storebroren min en gang for å leke med meg da jeg var liten...

Wow. Han må ha likt deg veldig godt.

Og jeg holdt på å drukne en gang da jeg dykket på tredve meters dyp. Oksygentanken til en kompis av meg holdt på å falle av, så jeg svømte motstrøms for å nå ham og si ifra. Da ble jeg så andpusten at jeg begynte å hyperventilere og fikk panikk. Akkurat i det instruktøren fikk roet meg ned, svømte to djevelrokker over hodet mitt (journ. anm. de gigantiske flydregreiene med lang hale som ser ut som de flyr i vannet. Djevelrokke er verdens største skate) og han måtte roe meg ned på nytt igjen.

Si en fun fact om deg selv.

Hmm, jeg strikker? Eller, det var kanskje det kjedeligste jeg kunne sagt! Ehm, min bror bor i Danmark? Jeg har hatt en kanin. Elsker å lage mat. Jeg skulle bli spinninginstruktør. Oh, og jeg holdt på å brenne ned huset vårt da jeg var liten fordi det var så sykt gøy å tenne på gress. Det gikk bra altså, men jeg fikk litt panikk da det begynte å brenne fort i det tørre gresset opp mot huset. Fikk slukket det før noe ble skadet.

For noen overveldende gøye fakta! Masse lykke til i den nye jobben, og prøv å ikke brenne ned noen leirsted!