Jan Agha er Forandre verden-nerden 2014

Redaksjonen – 16.6.2014

Jan Agha Rasoli, leder i Changemaker Ringsaker, ble i helgen tildelt Changemakers årlige aktivistpris, Forandre verden-nerden, for 2014.

– Dette satte jeg veldig pris på, sa en rørt Jan da han fikk overrakt prisen i Moelv.

Hvert år deler Changemaker ut prisen "Forandre verden-nerden" til en i Changemaker som har utmerket seg spesielt det siste året. I tildelingsbrevet fra arbeidsutvalget står det blant annet:

"På tross av en vanskelig og usikker livssituasjon har Jan valgt å bruke utallige timer på å kjempe for en mer rettferdig verden for alle. Jan beskrives som en imøtekommende og hyggelig person som er med på å skape god stemning. Han har tydelig et stort hjerte for Changemaker og bruker sine mange evner inn i organisasjonen. (...) Jan beskrives som utrolig positiv og med et pågangsmot som inspirerer andre og forandrer verden."

Må dra fra Norge

Jan er opprinnelig fra Afganistan og har de siste årene bodd på Ringsaker asylmotak. Han har fra begynnelsen av engasjert seg i lokalmiljøet, blant annet som fotballtrener. De siste årene har han blitt aktiv i Changemaker, og ble i vår leder av lokalgruppa i Ringsaker. Jan har fått endelig avslag på sin søknad om oppholdstillatelse, men bruker likevel mye tid på å forandre verden.

I Changemaker lærer vi at verden er urettferdig, men at vi kan forandre den. Og jeg har lært hvordan man gjør det, og vil prøve å forandre verden uansett hvor jeg er, sier Jan.

Jan tror virkelig han kan forandre verden, og gjør det! Her sammen med nestleder Ingebrikt Kvam
Jan tror virkelig han kan forandre verden, og gjør det! Her sammen med nestleder Ingebrikt Kvam.

Ble overrasket i Moelv

På lørdag møtte Jan opp i Moelv uvitende om at han var kåret til Forandre verden-nerden 2014.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Tusen takk til alle Changemakere, og de som har nominert meg! Sa en overrasket og takknemlig Jan.

– Vi var ikke i tvil om at Jan skulle få prisen, sier leder i Changemaker Ingrid Aas Borge. Det var mange som nominerte han, og han har gjort en enorm innsats. Jan er lærevillig, engasjert og alltid positiv. Han er et stort forbilde for oss alle!