Ikke så vanskelig som man skulle tro

Redaksjonen – 13.3.2015
Ingvild Kessel

Foto: Grønn Ungdom

Kun halvannen uke brukte Ingvild Kessel på å innta tronen på månedens vervekonkurransen. Med 60 nyvervede medlemmer i boka må man vel ha superkrefter. Men det er visst ikke så vanskelig.

Ingvild er 19 år gammel, deltar dette året på utvekslingsprogrammet Communication for Change, og har vært med i Changemaker i mange år. Siden månedens vervekampanje, som også er den største i Changemakers historie, ble lansert på VinterSNU, har hun slått alle tidligere ververekorder. 60 stykker på ti dager får en til å måpe. Hva er oppskriften?

På Facebook

– Det jeg har gjort mest er å spørre folk på Facebook, og åpningsreplikken er da "Hei! Er du medlem i Changemaker eller??" Det er viktig med en smiley på slutten!:)

– Deretter svarer vedkommende som regel "Hei! Nei det er jeg ikke.."

– Da spør jeg "Lyst til å bli det? :D" og da får man litt forskjellige svar, men ofte kommer spørsmålet "Hva innebærer det?" Og da forklarer man litt hva Changemaker er og at man får magasinet i posten og at man ikke må engasjere seg så mye hvis man ikke har tid, men at Changemaker trenger masse enkeltmedlemmer også, så man kan få gjennom flere viktige saker hos politikere og slikt.

Alle har litt Changemaker i seg

Av og til må hun ty til brekkstangen.

– Noen ganger sier jeg at "Vi har en vervekampanje ongoing, og jeg har syyykt lyst til å vinne!!!!" Og da kan det hende personen får litt dårlig samvittighet om den ikke blir med.

Ikke alle kjenner seg helt komfortable med å mase på venner, men det er ikke alltid nødvendig. Noen er mer allerede litt mer Changemakere enn andre, uten at de vet det selv.

– Det er viktig at de kan relatere seg til Changemaker på en eller annen måte. Jeg kjenner også mange mennesker fra veldig forskjellige steder, så da bruker jeg litt forskjellige argumenter. Noen synes at det er fint at vi er Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon, andre synes det er bra at vi jobber for de sakene de synes er viktige.

Hun vinner de stort sett over til slutt.

– Det koster deg bare 4 kroner i måneden, ikke sant? argumenterer hun, og legger til en ;)

Foto: Grønn Ungdom