Hvor går veien videre for Filippinene?

Redaksjonen – 13.5.2014

Kom på SNU og hør om hvordan fjorårets innsiktstipend-vinner arbeidet på Filippinene, og hvilke erfaringer og opplevelser hun hadde underveis.

Fjorårets innsiktstipendmottaker, Live Grinden, kommer på SommerSNU for å fortelle om arbeidet sitt på Filippinene.


Fjorårets innsiktstipendmottaker, Live Grinden, kommer på SommerSNU for å fortelle om arbeidet sitt på Filippinene.

Fjorårets vinner av innsiktsstipendet, Live Grinden fra Nord-Trøndelag, kommer på SommerSNU! Live Grinden er hva vi kan kalle en eventyrlysten og utfordringssøkende ung dame. I en beskjeden alder av 27 har hun allerede adresser fra over hele verden bak seg; Zambia, Australia, Sudan, Tyskland, Sør-Afrika, India og Filippinene. Til daglig arbeider hun ved Høgskolen i Oslo og Akershus sitt internasjonale kontor, og når anledningen byr seg oppsøker hun nye steder i verden. I 2013 ga innsiktsstipendet henne muligheten til å reise tilbake til Filippinene hvor hun tidligere hadde jobbet ved ambassaden som praktikant. Oppholdet der hadde gjort henne svært engasjert i diskusjonen rundt kvinners reproduktive helse og rettigheter i landet.

Hvor går veien videre?

Live var interessert i å følge implementeringen av et nytt lovverk som var vedtatt og skulle tre i kraft, med fokus på seksualundervisning i skolen. Det bød på utfordringer både i form av kulturforskjeller og religiøse normer, men også i form av de etiske problemstillingene man står ovenfor ved forskerrollen.Kom på SNU og hør om hvordan Live arbeidet på Filippinene, og hvilke erfaringer og opplevelser hun hadde underveis. Hvordan gikk det med implementeringen av lovverket? Hvordan er Filipinenes politiske situasjon? Hvilke bevegelser står i opposisjon? Hvor går veien videre?Alle disse spennende spørsmålene vil vi finne svarene på SommerSNU i Kristiansand 22-27.juni! Meld deg på i dag!