Vervekonkurranse: gjør flokken større

Åsne Hanto – 23.11.2017

Skal Changemaker gjøre jobben sin, trenger vi stadig flere medlemmer. Vi viser deg hvordan din lokalgruppe kan være med på å gjøre flokken vår større!

Lokalgruppeduell

Lokalgruppa som får med seg flest vaktbikkjer i perioden 27/11-3/12 vil få en superdigg julepakke å kose seg med før jul! Sjekk ut bildet under!


Hva må dere gjøre?
  • Finne en person å verve
  • Bruke innmelding via sms (dvs. be den du verver sende kodeordet "CHANGEMAKER" til 2242. OBS! Husk å informere personen om at 50 kr blir trukket i neste telefonregning når de sender sms'en)
  • Minne den du verver på å fylle ut ditt navn i feltet for "vervet av"

Lokalgruppa di kan også øke sjansen for å vinne om dere holder en stand i løpet av verveuka, og poster det på Instagram. Ikke glem å tagge @changemakernor i bildet! Stands både med og uten hund er selvsagt med i konkurransen - les mer under :)

Lag vaktbikkje-stand

Kjenner du noen med en hund? Ta den med på stand for Changemaker! Dette er en superenkel måte å få folks oppmerksomhet på, og en gyllen mulighet til å forklare at sivilsamfunnet fungerer litt sånn som vakthunder.

Stand kan man ha på skoler, på torget, i kjøpesentre o.l. Tenk på hvor ungdommer der du bor vanker, og forsøk å lage en stand der. Husk at man alltid må be om tillatelse fra eier av stedet til å holde en stand.

Ta med nødvendig materiale for at folk skal kunne melde seg inn i Changemaker der og da: en Changemakerbrosjyre, kampanjemateriale og en Changemakergenser/t-skjorte gjør deg klar til både å representere og verve! Å ha en skål med godteri på bordet slår alltid an!

Her er noen enkle verve-lines du kan bruke på stand:

  • ”Hvis du kunne få ett ønske oppfylt; ville du helst hatt en rettferdig verden eller to flasker med ketchup?”
  • ”Visste du at 425 milliarder kroner forsvinner ut av Afrika i skatteunndragelse årlig?”
  • ”Synes du verden er urettferdig?”
  • "Visste du at Norge eksporterer våpen til undertrykkende regimer som Saudi-Arabia?"

Har dere ikke tid til å få til en stand?

Fortvil ikke! Det finnes mange måter å verve på, her er tre eksempler til:

  1. Møt hverandre på kafè eller hjemme hos noen og gå strategisk igjennom vennelista på facebook. Mye verving skjer på chatten på facebook og det kan bli morsomme samtaler :)
  2. Kontakt alle fettere og kusiner som er under 30 og be dem melde seg inn i Changemaker som en julegave til deg i år!
  3. Be læreren om 20 minutter av en time og gi klassekameratene dine en kort innføring i Changemaker. Legg vekt på hvorfor du synes Changemaker er bra og oppfordre alle til å melde seg inn!