Dette har vi fått til i 2018

2018 har vært et spennende år for Changemaker. Scroll nedover for å se noen av seirene våre i år.

Klikk for å scrolle nedover til historien

Scroll eller bruk piltastene for å lese historien.

Felles demonstrasjon for klimarettferdighet under COP24.

2018 var ikke bare året hvor fregatter sank, ministere og stortingspresidenter måtte gå og alle ble enige om at OsloMet er et dårlig navn. Det har også skjedd store utfordrende ting internasjonalt. Konflikten i Jemen har har blitt verdens største humanitære katastrofe; tørt klima har skapt altutslettende skogbranner og flere og flere høyreekstreme krefter har fått mer makt i Europa.


Heldigvis ser vi at det skjer en god del positive ting også og disse tingene skjer fordi aktivister over hele verden jobber for forandring. Derfor vil vi i Changemaker feire noen av våre seire og milepæler for 2018, som i har fått til takket våre støtten fra våre medlemmer, støttespillere og partnere!

Verden er ett skritt nærmere å løse klimakrisen!

Det er under en uke siden klimatoppmøtet i Katowice, Polen (COP24) ble ferdig. Der ble alle landene enige om en “regelbok” som beskriver hvordan vi skal klare å nå målene i Parisavtalen.

Regjeringen stanset våpeneksport til Saudi-Arabia!

I november bestemte regjeringen at de vil fryse nye lisenser av krigsmateriell til Saudi-Arabia. Tidligere i år ble det også kjent at regjeringen ikke ønsker å selge våpen og ammunisjon til De forente arabiske emirater.

Fredspris mot voldtekt som våpen i krig

Årets fredspris gikk til Denis Mukwege og Nadia Murad for deres kamp mot seksualisert vold som våpen i krig og konflikt.

Changemaker har lenge jobbet for et register over egentlig eiere. Her ser du Guro Klausen, daværende leder for politisk utvalg for Gjeld og Kapitalflukt, lete etter de egentlige eierne i kampanjen "Jakten på Ærligheten".

Egentlig eierskapsregister på dagsorden

Finansdepartementet la i høst frem et lovforslag om et egentlig eierskapsregister, som skal gjøre det lettere å finne ut hvem som er de egentlige eierne av et selskap.