Åsne er vår nye grafiske kommunikasjonskonsulent

Åsne Hanto – 16.2.2018

NY PÅ KONTORET: Åsne Hanto er Changemakers nye grafiske kommuniaksjonskonsulent. Vi ønsker henne hjertelig velkommen!

Åsne Hanto drikker ikke kaffe, men klarer likevel å sjonglere lederverv i Kortvokstforeningen med fast jobb. Møt Changemakers nye grafiker.

Velkommen til Changemaker! Fortell oss litt om deg selv.

Å, herlighet. Hva vil du vite? Fødested og greier eller? Jeg er 24 år, bor i Lier, men flytter snart til Oslo. Jeg er 123 cm høy, selv om jeg inntil for ikke lenge siden trodde jeg var 124 cm. Og så fikk jeg vite at gjennomsnittet for kortvokste jenter er 125. Så jeg er ekstra kort!

Jeg er over gjennomsnittet interessert i grafisk design, har vært aktiv i KFUK-KFUM og er styreleder i Kortvokstforeningen. Og jeg drikker ikke kaffe.

Du drikker ikke kaffe? Hvordan har du klart deg i organisasjonslivet uten kaffe?

Jeg vet helt ærlig ikke. Jeg har prøvd flere ganger, men jeg klarer bare ikke like det. Ingen i familien min drikker kaffe. Har aldri følt helt at jeg trenger det heller.

Men du anser deg selv som et organisasjonsmenneske?

Ja, jeg har vært i Kortvokstforeningen omtrent siden jeg var født. Pappa tok meg med på første møte da jeg var ett år gammel. De siste årene har jeg vært sekretær, men nå følte jeg det var på tide å klatre i stigen, få mer makt. Mohahaha.

Har du en hjertesak?

Jeg er veldig opptatt av at funksjonshemmede skal få tilpasning av bil. Det har jeg jobbet en del med.

Hva gleder du deg mest til med å flytte til Oslo?

Alle tingene som skjer her! Tror nok jeg kommer til å være veldig lite hjemme, eventuelt kommer jeg til å ha masse besøk hjemme hos meg. Og jeg kan gå ut og danse. Jeg var ute med en gjeng med kortvokste for litt siden og danset, det var veldig gøy.

Hvordan er det å være kortvokst og gå ut å danse?

Når vi er flere er det veldig gøy, for da kan vi ta litt mer plass, lage en dansesirkel. Ellers får jeg en del rumper i fjeset. Men jeg er vant til det. Sånn som hvis jeg står i kø, så blir det mye rumper. Og det hender at folk fjerter, da er jeg bare sånn «flott, hyggelig at du fiser meg rett i trynet».

Aj, gøy.

Og så kan det bli litt slitsomt å se opp på folk hele tiden, siden kortvokste har litt store hoder, så da hender det at jeg ser rett frem. Så da blir det en del skritt også. Så mye skritt og rumper.

Har du et party trick?

Jeg kan sparke meg selv i hodet. Det er et kollektivt partytriks alle vi kortvokste kan. Ellers kan jeg lage lyd som en ape, men det er ganske høyt, så jeg skal ikke gjøre det her.

Vi gleder oss til å høre partytrikset ditt en annen gang! Lykke til i Changemaker!