Anne Sofie ny kommunikasjonskonsulent

Anne Sofie Lid Bergvall – 9.2.2017

Anne Sofie Lid Bergvall sier hun hater sosiale medier, men katten hennes har egen instagram-profil.

Velkommen til verdens beste organisasjon!

- Takk.

(Klein stillhet.)

– Ja, hva sier man når man blir ønsket velkommen?

Ikke vet jeg. Hvem er du egentlig?

– Eksil-bergenser, journalistikkstudent og Midtøsteninteressert. Organisasjonsavhengig. Har vært i frivillige organisasjoner sider jeg var fjorten. Gleder meg veldig til å bli en voksen person og få litt betalt for å gjøre det jeg liker å gjøre.

Det er jo ikke alltid så veldig voksent i Changemaker?

– Nei, men jeg slipper studielån.

Har du noen superkrefter?

– Jeg er ginger.

Nuf said. Er det trist å forlate Bergen?

– Grusomt. Jeg har alltid synes at Oslo var så grått og trist. Betong og metall. Så jeg håper Changemaker klarer å overbevise meg om at Oslo er en fin by. Er i utgangspunktet skeptisk, men har hørt det er mange fine kafeer her. Men det er ingen ting som er så bra som når det er blå himmel i Bergen.

Men det er det tross alt ikke så ofte?

– Det er oftere en du tror. Det er faktisk ikke så ille som de sier at det er.

Tror det ikke før jeg får se det. Har blitt tatt godt imot?

– Ja, det er kanskje det eneste gode med Oslo så langt (Anne Sofie holder på å skaffe seg bolig, red. amn.). Mitt første inntrykk av Changemaker er helt strålende. Det virker som en utrolig kul gjeng, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med organisasjonen.

– Jeg sa på intervjuet at jeg er crazy cat lady. Så jeg håper at folk er klare for litt kattebilder. For alle som er interessert så er katten min på insta.

Har du noen kampsaker?

– Israel/Palestina. Kampen mot okkupasjonen og urettferdigheten som det palestinske folket blir utsatt for. Utenom det er internasjonal handel og global økonomi noe jeg mener er sinnsykt spennende. Det er i disse områdene at løsningen til verdens peace and love og urettferdig fordeling ligger.

– Jeg synes det er ekkelt at 8 menn eier mer enn den fattigste halvparten av verdens befolkning. Det er helt crazy.

Hva tar du med deg til Changemaker?

– Masse bilder av katten min. Smittende godt humør. Veldig sterkt engasjeent. Et godt øre. Jeg vil veldig gjerne lytte til organisasjonen, og høre hvor de ønsker å føre kampen.

Hva er den rareste jobben du har hatt?

– Jeg jobbet på lakseoppdrettsanlegg i Hardanger. Det hadde rømt fisk fra et annet anlegg. Så oppdager vi at det svømmer noen fisk nært vårt anlegg og hun jeg jobbet med foreslo at vi skulle hjelpe dem med å samle dem inn. Det er egentlig ikke lov å fiske nærmere enn 100 meter fra anlegget. Men vi satt i gang. Tror vi fisket 7-8 fisk, men ingen av dem var laks.

– Å gud, jeg hater å ta i fisk.

– Kunne jeg bruke gummihansker, så var jeg verdens tøffeste. Men om jeg måtte ta i de slimete greiene... Heldigvis var jobben mest å snakke om fisken.

Har du andre morsomme spørsmål å stille til deg selv?

– Hvis jeg kunne reist et sted i verden?

Så?

– Kina. De har god mat. Det høres ut som en superenkel grunn, men de har faktik sinnsykt god mat.

Er det noe du hater?

– Hater sosiale medier. På privaten altså.

Du har jo en egen insta-bruker for katten?

– Jo, men det er ikke for meg, og da blir det annerledes. Jeg har ikke lyst til å være avhengig av Facebook, og få masse oppdateringer hele tiden. Likevel forteller Checkie-appen min at jeg jeg er over gjennomsnittet mye på mobilen. 80 ganger dagen, typisk. Gjennomsnittet er 46. Men det inkluderer gamle mennesker med Doro-telefoner.

Altså, du har en "Checkie"-app. Jeg tror du kommer til å gjøre en god jobb. Lykke til!