10 kroner? Her er 20 tilbake!

Redaksjonen – 11.6.2015
SLUG-og-Changemaker_Sånn-skal-det-ikke-være

Viste du at mange utviklingsland betaler mer i gjeld enn de mottar i bistand? Det visste ikke disse forbipasserende som trodde de ga penger til veldedighet.

Changemaker har lenge jobbet med å forandre urettferdig politikk som gjør at utviklingsland har mindre penger å bruke på for eksempel helse og utdanning. For å legge press på utenriksminister Børge Brende, har vi i samarbeid med SLUG og ForUM laget en kampanjefilm hvor vi har kødda med folk på gata.

Stuntet er en del av en kampanje for å utfordre Brende til å jobbe for en rettferdig og demokratisk mekanisme som kan få land ut av gjeldskriser og endre de skeive pengestrømmene mellom rike og fattige land. Norge har tidligere gått foran i internasjonale fora når det gjelder gjeldspolitikk, men valgte å ikke stemme for et slik forslag i FN i fjor.

SLUG-og-Changemaker_Sånn-skal-det-ikke-være

- Børge Brende har i år to gylne muligheter: i juli skal han til Addis Abeba for forhandle om hvordan utvikling skal finansieres i fremtiden, og i september skal FNs generalforsamling møtes for å diskutere den nye mekanismen som skal løse gjeldskriser. Han bør gripe sjansen til å vise lederskap nå, sier Hanne Sofie Lindahl, leder i Changemaker.

Dette er en mini-kampanje som er rettet mot Brende nå i oppløpet til "finansiering for utvikling"-konferansen i sommer. Du kan lese mer om konferansen om finansiering for utvikling i Changemakermagasinet som snart kommer i posten.

Signer oppropet på slug.no

Du kan også twittre til @borgebrende. For eksempel:
Det finnes ingen rettferdig måte å håndtere gjeldskriser på i dag. Vi kan få det til i Addis @borgebrende